SMS låna
Ekonomi

SMS låna

Läste i helgen en artikel om att SMSa låna som var populärt för tiotalet år sedan och som fick mycket kritik för höga räntor. Har inte läst nåt om det på länge så antar att man lånar på andra sätt idag. Känner du inte till fenomet med sms-lån så kan du se en överblick nedan hur det fungerade med en hel del nyttig fakta om SMS-lån men även en del annat som du bör läsa igenom innan du SMSar och lånar.

Info om hur sms-lån fungerar eller fungerade tidigare

Att låna pengar genom att SMSa är enkelt, du får pengarna snabbt och det är MYCKET DYRT. Det fanns ett 20-tal olika företag dit man kan SMSa för att låna pengar och villkoren skiljer sig åt ganska mycket. Det gick  att jämföra alla smslån. Om man lånar via SMS ska man vara medveten om att den effektiva ränta kan bli långt över 1000% på SMS-lånet, detta kallades förr i tiden för ocker.

Sveriges dyraste SMS-lån hittar du här och om du ska ta ett SMS-lån ska du inte välja något av dessa. Det är mycket bättre att ta ett banklån och t.o.m. ett blancolån istället för att SMS:a och låna via ett SMS-lån.

Om jag inte ska SMSa och Låna – Vad ska jag göra?

Det finns fler sätt än att låna pengar via SMS. Nedan finns ett antal alternativ som är mycket billigare är att SMSa och Låna.

Mer om SMSa och låna

Saker att göra istället för att ta dyra lån:

  • Behöver jag verkligen låna pengar eller kan jag låta bli det som jag ska använda pengarna till?
  • Slippa låna kan du göra om du väntar 30 dagar istället för att använda SMS-lånet eftersom det är då du ska betala tillbaka de flesta SMS-lånet och till dessa räknar du med att ha pengarna.
  • Senarelägg andra betalningar kan man göra genom att kontakta fordringsägarna och förklara hur det ligger till och begära uppskov.
  • Låna av en vän eller släkting kan man göra mycket billigare är att låna via SMS-lån.

Gör så här istället

Att låna pengar på bank är oftast det i särklass billigaste sättet att låna. Om du inte kan få banklån utan säkerhet kanske du kan hitta en nära vän eller släkting som kan gå i borgen för dig. Om du ändå inte kan låna bör du verkligen fundera på om du måste spendera pengarna just nu eller kan vänta 30 dagar då de flesta SMS-lån

Pantsätt något på pantbanken är ett mycket billigt sätt att låna pengar än att SMSa och Låna.

Sälj guld och smycken kan snabbt ge stora intäkter som gör att du inte behöver låna.

Ansök om betalkort eller kreditkort om du behöver låna ofta för på betalkorten får du låna gratis på mellan 30-60 dagar och dessutom får bonus på ditt lån. När du köper något på ditt betalkort betalar du inte direkt utan får en räkning en månad senare som du ska betala 30-60 dagar efter inköpstillfället. De flesta betalkort ger dessutom återbäring på 0,5-1,0% på inköpt belopp.

Oavsett vad du kommer fram till måste du vara medveten om att det finns inget dyrare sätt att låna pengar på än att SMSa för att Låna under en eller två månader. Om du råd att betala den räntan som dom tar för SMS-lånet har du troligtvis inte behov av att låna.