Köksbänkskiva i granit är fint
Allmänt Ekonomi

Köksbänkskiva i granit

Hejsan allihopa och välkommna till ännu ett inlägg. För några dagar sen så bytte jag och min sambo våra köksbänkskivor. Därför tänkte jag idag berätta lite om köksbänkskivor i granit. Det är definitivt de bästa bänkskivorna att skaffa eftersom att de är så fina! Men här kommer i alla fall lite imformation of bänkskivor.

Köksbänkskivor

En köksbänkskiva i granit kan ge en känsla av exklusivitet åt ett kök eller kanske ett större och finare badrum eller annat rum. En granitskiva är robust, känns inte lika billig som plast och drar inte åt sig fukt eller blir missfärgad lika lätt som en träskiva. Detta utan att behöva impregneras eller behandlas på annat sätt. Granit håller ju dessutom längre och kommer inte behövas bytas inom överskådlig tid.

Med en köksbänkskiva av granit i köket så har man alltid avställningsytor för varma matlagningskärl, till skillnad från trä och plast där man behöver använda underlägg. Vatten är inte heller något problem med en granitskiva då materialet inte är absorberande. Att duka upp en buffé på en vacker granitskiva med olika varmrätter är ju till exempel inget problem alls.

Varför köksbänkskivor i granit?

Utbudet av köksbänkskiva granit hos olika tillverkare är stort. Det finns gott om olika tjocklekar på granitskivorna, där en tjock skiva är mycket robust och bidrar till en känsla av elegans och exklusivitet, medan en tunnare skiva gör att den inte blir fullt så tung, vilket förstås kan vara en fördel. Naturmaterialet i granitskivorna gör ju också att mönstret aldrig blir exakt detsamma för två olika skivor.

Det gör å ena sidan att man får se efter när man monterar två köksbänkskivor i granit bredvid varandra om de matchar varandra och det blir en snygg kontinuitet i mönstret. Å andra sidan innebär det att man kan känna man har något unikt som aldrig kan var exakt likadant som någon annans, något som många eftersöker​​​​​.​